شرکت نیک بینش کارن در زمینه بازرسی دوره ای آسانسور ، بازرسی ادواری آسانسور،تست لیفتراک، تست جرثقیل، تست جوش، بازرسی دیگ بخار و بازرسی مخازن تحت فشار فعالیت دارد.

اگر در مورد تاریخ پیدایش آسانسور مشتاق هستید باید بدانید پایه گذار علمی و طراحی آسانسور امروزی دانشمند و ریاضی دان بزرگ اتوود است.
همگی ما ماشین اتوود که  از دو وزنه که با یک نخ به یکدیگر مربوط می شدند و روی قرقره ها بالا و پایین می رفتند را در درس فیزیک و ریاضیات به یاد داریم.
این دانشمند  توانست مدل ابتدایی یک آسانسور را ارائه دهد. اما اولین آسانسور به شکل امروزی که دارای ترمز ایمنی بود توسط اوتیس در آمریکا ساخته شد.
در واقع آسانسور وسیله حمل و نقل عمودی است که با سیستم تعلیق و تعادل نیروی محرکه عمل جابه جایی انجام می دهد

بشر در قرن های گذشته از بالابر استفاده کرده است و امروزه این بالابر ها در قالب آسانور در تمام ساختمان ها، برج ها و بیمارستان و … وجود دارند.

بازرسی دوره ای آسانسور

مدار فرمان

این قطعه از تجهیزات آسانور وظیفه به حرکت در آوردن موتور آسانسور  را دارد.
مدار فرمان  از ۳ قسمت تشکیل شده

1-مدار قدرت(۳۸۰ولت)

2- مدارفرمان ۹۰ تا ۲۲۰ ولت۳

3- مدار فرمان ولتاژ پایین (بین ۵ ولت تا ۳۰ ولت)

  • مدار ۳۸۰ ولت بسته به نوع آسانسور (قدیمی ۱ سرعته)۲ عدد کنتاکتور. (جدید ۲ سرعته) ۴ کنتاکتور ویا نوع جدید آن که دارای کنترل دور موتور میباشد از ۲ یا ۳ کنتاکتور استفاده میکند.
    در برخی از آسانسورهای قدیمی با درب اتوماتیک موتور درب نیز که به موتور سر درب معروف شده از ولتاژ ۳۸۰ استفاده میکند.
  • مدار ۹۰ تا ۲۲۰ ولت که وظیفه فعال کردن کنتاکتورها ، چراغ های داخل کابین،فن داخل کابین ، سیستم درب بازکن اتوماتیک(کمان درب بازکن)، ترمز آسانسور و…… را به عهده دارد.
  • مدار ۵ تا ۳۰ ولت که مدار اصلی را تشکیل میدهد.این مدار شامل مدارهای شناسایی، شستی های داخل کابین و شستی های طبقات ، مدارات اعلان طبقات ( صوتی و یا تصویری)و سیستم های ایمنی و…….میباشد.

بازرسی دوره ای آسانسور و بازرسی ادواری آسانسور از نظر زمانی با یکدیگر تفاوت دارند:
در بازرسی دوره ای آسانسور در فواصل زمانی بیشتری نسبت به بازرسی ادواری آسانسور انجام می‌شود.
بازرسی از آسانسور به صورت روزانه، ماهانه و سالیانه انجام می‌شود.
خدمات بازرسی آسانسور ما به شما کمک می‌کند تا بالاترین کیفیت و استانداردهای عملیاتی تجهیزات و سیستم های آسانسور خود را بدست آورید.
ما اطمینان حاصل می‌کنیم که شما با کلیه الزامات ایمنی و بهداشت صنعتی مطابقت داشته باشید
و هزینه‌های نصب را از مرحله برنامه ریزی به حداقل برسانید.
طیف گسترده‌ای از خدمات بازرسی و پشتیبانی ما اطمینان از سطح بالایی از ایمنی ،
شناسایی نقایص پنهان یا فرسایش مواد اولیه برای جلوگیری از حوادث و حفظ ارزش دارایی‌های شما.

موارد بازرسی دوره ای آسانسور :

موتور آسانسور

موتور الکتریکی ۳ فاز یک یا دو سرعته .قدرت از ۳.۵ کیلو وات به بالا و یا موتور های dc که درحال حاضر زیاد کار آیی ندارند
باید بدانید موتور آسانسور فقط وزن نفرات را حمل میکند. و یک سیم بکسل را از یک طرف به تعدادی وزنه چدنی و از طرف دیگر به کابین میبندند.
وزن کابین را با وزنه های چدنی برابر میگیرند و در طبقات میانی لول میکنند.

ترمز آسانسور

اجزای تشکیل دهنده ترمز آسانسور یک سیم پیچ، هسته فلزی متحرک ،بازو و لنت ترمز (مخصوص ماشینهای سنگین) می باشد که روی موتور نصب شده است.
در آسانسور ترمز همیشه در گیر میباشد یعنی زمانی ترمز آزاد است که آسانسور در حال حرکت است.
ولتاژ کار ترمز و نوع ولتاژ بسیار متغیر است و روی پلاک ترمز نوشته شده است. ولتاژ ac یا dc از ۶۰ ولت تا ۳۸۰ ولت که نوع ۱۸۰ dc آن بسیار متداول میباشد.

سیستم درب بازکن اتوماتیک آسانسور

انواع درب بازکن:

1- درب های معمولی (لولایی)

یک دستگاه کوچک فلزی با سیم پیچ و هسته متحرک که روی کابین نصب میشود وظیفه باز کردن درب را بر عهده دارد. این نوع فقط در حالت حرکت آسانسور درگیر نمی باشد.

2- درب های اتوماتیک(کشویی،تلسکوپی …..)

وظیفه باز و بستن درب به عهده یک موتور الکتریکی میباشد. در سیستم های قدیمی از موتورهای ۳ فاز ۱۱۰ یا ۳۸۰ ولی این موتور در سیستم های جدید ۲۴ ولت dc میباشد

سیم بکسل

نوع، قطر ، وزن کابین مشخص کننده  تعداد سیم بکسل ها می باشد.در صورت استفاده بیش از حد از سیم یکسل باعث سر خوردگی سیمها و در نتیجه خوردگی فلکه می شود

تراول کابل

کابلی که از یک سو به تابلو فرمان و از طرف دیگر به زیر کابین متصل است و دایم با آسانسور به بالا و پایین رفته و وظیفه ارتباط بین کابین و مدار کنترل را دارد.کمتر شدن این کابل در طراحی باعث صرفه جویی در هزینه نصب میشود

نحوه کار آسانسور

پس از روشن کردن آسانسور در نوع قدیمی (حدود ۵۰ درصد آسانسور های موجود) آسانسور طبقه مورد نظر را از روی سنسورهایی که در چاهک و سر هر طبقه نصب شده است تشخیص داده و نمراتور(سگمنت) و یا چراغ روی پنل نمایشگر طبقات را فعال میکند.
پلاتین های دیگر به شکل ترکیبی (بسته به مدار فرمان) جهت حرکت آسانسور را تعین میکنند.
البته قسمتی از تعین جهت روی مدار فرمان تعبیه شده است.

پس از خوردن یک شستی در داخل کابین و یا بیرون ،کمان ،درب را قفل میکند و پس از برقراری ارتباط الکتریکی با تابلو فرمان ترمز باز شده، کنتاکتور دور زیاد و جهت چسبیده آسانسور حرکت میکند.
پس از رسیدن به طبقه مورد نظر کنتاکتور دور زیاد رها شده کنتاکتور دور کم میچسبد.
و آسانسور چند سانتی متر (حدود ۳۰ الی ۵۰ سانت ) از طول مسیر را با سرعت کم ادامه میدهد.
این حرکت موجب نرم تر ایستادن آسانسور شده و در سر طبقه هم راحت تر هم سطح می شود.سپس با چسبیدن ترمز آسانسور می ایستد و کمان اجازه باز شدن درب را میدهد.

شرکت نیک بینش کارن علاوه بر خدمات بازرسی آسانسور خدمات تست مخازن تحت فشار ، تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار ، بازرسی مخازن تحت فشار، بازرسی دوره ای آسانسور ، بازرسی ادواری آسانسور و صدور گواهی سلامت دیگ بخار را ارئه می کند